Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Kurban Bayramı’nda Kesilen Etlerin Muhafaza Edilmesi Önemli!

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı’nda kesilen kurban etlerinin doğru muhafaza edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Yardımcı, etin sıcaklığı ve poşetin havasızlığının birleşmesinin etin yanmasına ve yeşermesine neden olduğunu belirtti.

Etin kesildikten sonra serin ve hava alan bir yerde sini veya tepsiye yayılması gerektiğini vurgulayan Yardımcı, etlerin üst üste gelmemesi ve 2-3 saatte bir ters düz edilmesinin önemine dikkat çekti. Bu uygulamanın, üzerindeki bakterileri atarak etin yumuşak olmasını sağladığını ifade etti.

  • İmkanı olan vatandaşların etlerini kasapların dolaplarında bekletebileceğini belirten Yardımcı, etlerin ters düz edildikten sonra kasalara konularak dolaba yerleştirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, etleri 1 günlüğüne kasap dolabında dinlendirebileceklerini belirtti.

‘POŞETTE DEĞİL, AÇIK KAPTA SAKLAYIN’

Evde et saklayacak vatandaşlara önerilerde bulunan Osman Yardımcı, etin poşetle değil, ağzı açık plastik kaplarda veya buzdolabı kasalarında saklanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, etin derin donduruculara konulmadan önce dinlendirilmesi gerektiğini ve ihtiyaca göre parçalanıp tüketilecek miktarda dondurulması gerektiğini söyledi.

  • Etin işlenmesinde uzmanlık gerektiğini vurgulayan Yardımcı, vatandaşların evde kendi etlerini parçalamamaları gerektiğini, kasaplara götürerek daha sağlıklı işlem yapabileceklerini ifade etti.

‘KURBANLIK ALIRKEN DİNİ VECİBELERE DİKKAT EDİN’

Kurbanlık seçiminde vatandaşların dini vecibelere dikkat etmesi gerektiğini belirten Osman Yardımcı, yaşını doldurmamış hayvanların kurban edilmemesi gerektiğini ve kurban kesme işleminin ibadet amaçlı ve gösterişten uzak yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Siparişle alınan kurbanlara tepki gösteren Yardımcı, bazı zincir marketlerde bayram öncesinde yapılan kesimlerde şüpheli durumlar yaşandığını ve vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Related Posts

Diyarbakır’da stent skandalı: Doktorlar ifadeye çağrıldı, yazışmalar araştırılıyor

Diyarbakır’da stent skandalı: Doktorlar ifadeye çağrıldı, yazışmalar araştırılıyor

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Yapay zeka destekli yöntemle kolorektal kanserin erken tanısı sağlanabilecek

Yeditepe Üniversitesi öğretim üyelerinin de yer aldığı uluslararası araştırma ekibi, bağırsak florasında bulunan bakterilerin analiz edilmesiyle kolorektal kanserin erken teşhis edilebileceğini ortaya koydu.

Azı yararlı, çoğu zararlı! Bu saatler arasında güneşe çıkmayın

Yaz aylarında açık havada daha çok vakit geçiriyor, deniz ve havuza girmeye bayılıyoruz. Ama yazın bu keyiflerin tatsız sonuçlarıyla karşılaşmamak için risklerine karşı önlem almak da gerekiyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Didem Kazan, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için alınabilecek önlemleri şöyle sıraladı.

Havalar ısındı, keneler baş gösterdi!

Prof. Dr. Tuğrul Erbaydar, KKKA’ya karşı aşı bulunmadığını belirterek kene tutunmalarında hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Türk Doktor New York’ta Hayat Kurtardı

Türk Doktor New York’ta başarıyla gündem oldu. Türkiye’den her gençen gün daha fazla doktor, hemşire ve sağlık profesyonelleri yurt dışına göçüyor!