İstanbul Üniversitesi ve GYİAD iş birliğiyle oluşturulan yapay zekâ laboratuvarı kapılarını açtı

GYİAD ve İstanbul Üniversitesi İş Birliği ile Yapay Zeka Laboratuvarı Faaliyete Geçti

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD) ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde oluşturulan Yapay Zeka Laboratuvarı projesi hayata geçirildi. Bu proje kapsamında üniversite ve sivil toplum kuruluşu iş birliğinin örnek bir çalışması yapılarak AR-GE ortaklıkları, eğitim ve sertifika programları gerçekleştirilecek.

Geçen hafta hizmete açılan Yapay Zeka Laboratuvarı, GYİAD’ın yapay zekayı sahiplenme hedefleri doğrultusunda İstanbul Üniversitesi ile iş birliği yaparak hayata geçirdiği bir projedir.

Proje kapsamında yapay zeka üzerine araştırma projeleri yürütülerek eğitim ve sertifika programları düzenlenecek, konuk konuşmacıların katılacağı etkinlikler gerçekleştirilecektir.

GYİAD üyelerine yapay zeka danışmanlığı sunulacak olan Yapay Zeka Laboratuvarı, eğitim odaklı iş birlikleri sayesinde GYİAD üyelerinin fakülte etkinliklerine davetli konuşmacı olarak katılımını sağlayacak. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Bilişim ve Bilgisayar Teknolojileri Fakültesi akademisyenleri, GYİAD etkinliklerine ve çalışmalarına destek olacaktır.

İstanbul Üniversitesi Bilişim ve Bilgisayar Teknolojileri Fakültesi’nin yürüttüğü akademik çalışmalara ve üniversite-sanayi iş birliklerine GYİAD tarafından destek sağlanacak, yapay zeka üzerine araştırma projeleri konusunda karşılıklı iş birliği yapılacaktır.

GYİAD üyeleri ve fakülte akademisyenleri iş birliğiyle bilişim farkındalığı, dijital dönüşüm ve yapay zeka konularında ortak seminerler, sertifika programları ve çalıştaylar düzenlenecektir.

Açılış Törenine Yoğun Katılım

Yapay Zeka Laboratuvarı açılış törenine İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Evren Şeker ile birlikte GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer, Yönetim Kurulu üyeleri ve Dijital Çalışma Grubu eş başkanları Ali Oğuz, Yakup Aydilek ve Melis Topal katıldı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, yaptığı konuşmada “İstanbul Üniversitesi olarak planlama yaparken, sahada olmaya ve uygulamanın içinde yer almaya büyük özen gösteriyoruz. GYİAD desteğiyle oluşturduğumuz Yapay Zeka Laboratuvarı sayesinde iş dünyasıyla akademik dünyanın tam entegrasyonunu yakalama fırsatı sağlayacağımızı düşünüyorum. Hem akademi üyelerimizin hem de öğrencilerimizin pratiğin içinde olmasını sağlayacak bu çalışma ile yapay zeka ile ilgili gelişmeleri kaçırmayacağımıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer ise laboratuvar açılışında yaptığı konuşmada, “GYİAD olarak geleceğin en önemli gelişmelerinden olan yapay zekaya daha hızlı entegrasyon için dijital çalışma grubumuz ile yaptığımız projelerden birini hayata geçirerek, İstanbul Üniversitesi gibi köklü bir kurumla iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Türk iş dünyasının bu treni kaçırmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Akademi-STK-özel sektör iş birliğiyle büyük katkı yapmasını planladığımız Yapay Zeka Laboratuvarımız sayesinde iş dünyasının yapay zeka alanında her türlü gelişimi gerçekleştirmesi sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi, yapay zeka konusunda çalışmak isteyen GYİAD üyelerini ve sosyal paydaşları yönlendirerek ortak projelerin başlatılmasını hedefliyor. GYİAD da bu alandaki lider rolünü üstlenerek ülke ekonomisine, özel sektöre ve akademik araştırmalara katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Related Posts

Galaxy’den iPhone’a göz kırpan güncelleme

Samsung, Android 16’yı kullanıcılarına One UI 8 güncellemesiyle sunmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme, özellikle yeni Gelişmiş Koruma Modu sayesinde iPhone’un güvenlik sistemlerine benzer özellikleri Android’e taşıyor. Android Authority’e göre, bu mod …

Samsung’un yeni katlanabilir modellerina ait görüntüler sızdırıldı

9 Temmuz’daki Unpacked etkinliğine hazırlanan firmanın yeni telefonuna ait görüntüler duyurusundan yaklaşık iki hafta önce ortaya çıktı.

Action’dan telefon şarjına güneş enerjili çözüm

Perakende zinciri Action, akıllı telefon kullanıcılarının pil bitme endişesini ortadan kaldıracak yenilikçi bir ürünü raflarına taşıdı. Artık kamp yaparken, doğa yürüyüşlerinde veya elektrik erişiminin kısıtlı olduğu herhangi bir yerde, güneş …

Dünyanın en küçük kemanı üretildi… Saç telinden daha ince

İngiltere’deki Loughborough Üniversitesi’nden fizikçiler, mikroskopla bile zor seçilen dünyanın en küçük kemanını ürettiler. Sadece bir toz zerresi büyüklüğündeki bu mikro keman, çıplak gözle görülmüyor ve sadece mikroskop altında incelenebiliyor.

Vücudunuzun yeni kalkanı! Kendini iyileştiren teknoloji

Bilim dünyası, sağlık izleme teknolojilerinde devrim niteliğinde bir yeniliğe imza attı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri gerçek zamanlı olarak izleyebilen ve hasar gördüğünde kendi kendini onarabilen bir elektronik deri (e-deri) geliştirildi. Bu …

Nobel ödüllü Google Deepmind CEO’su Demis Hassabis’ten kritik yapay genel zeka öngörüsü: ‘5-10 yıl içinde yüzde 50 ihtimal’

“The Big Interview” için konuşan Hassabis, insanlığın kaderini değiştirebilecek bu teknolojiye ulaşma yolunda önemli bir eşikte olunduğunu ve önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde YGZ’ye ulaşma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu belirtti. Yapay zekanın türümüz …