Dünyanın en mutlu 20 şehri açıklandı: Türkiye yine şaşırtmadı

‘Mutlu Şehir Endeksi’nde Öne Çıkan Şehirler

Şehirlerin yönetişim, sivil katılım, ekonomi, sağlık, çevre ve ulaşım gibi alanlardaki performanslarının değerlendirildiği ‘Mutlu Şehir Endeksi’ açıklandı. Kopenhag, kültür, yönetişim ve ekonomik faaliyetleri ile dikkat çeken şehirler arasında yer alıyor. Aynı zamanda çevresel sürdürülebilirliğe de önem veren Kopenhag, endekste öne çıkıyor.

Zürih, İsviçre’nin Gözdesi

Zürih ise 993 puanla listenin ikinci sırasında yer alıyor. Çevre dostu ulaşım seçenekleri, yenilenebilir enerji girişimleri ve güçlü sağlık sistemi Zürih’in en belirgin özellikleri arasında bulunuyor.

Singapur, endekste üçüncü sırada yer alarak Avrupa dışından en yüksek puanı alan yer oldu. Üniversiteleri, sivil katılım düzeyi ve düşük işsizlik oranıyla Singapur kendini öne çıkarıyor.

Aarhus ve Anvers Kendi Sıralamalarında

Danimarka’ya bağlı Aarhus, 958 puanla dördüncü sırada yer alırken Belçika’nın Anvers (Antwerp) kenti 956 puanla beşinci sırayı aldı.

Güney Kore’nin başkenti Seul, 942 puanla listenin altıncı sırasında kendine yer buldu. Londra ise en yüksek puan alan Birleşik Krallık şehri olmasına rağmen ilk 20’ye giremedi. Etkili ulaşım ağı olumlu olsa da obezite oranı sıralamaya olumsuz yansıdı.

Türkiye’den Temsilci Yok

Listede Türkiye’den herhangi bir şehir yer almazken, en yüksek puan alan şehirler şu şekilde sıralandı:

  • Kopenhag, Danimarka
  • Zürih, İsviçre
  • Singapur, Singapur
  • Aarhus, Danimarka
  • Antwerp, Belçika

Ve liste devam ediyor.

Related Posts

Donald Trump’tan İngiltere ile ‘çığır açan’ ticaret anlaşması: ‘Fantastik tarihi bir gün’

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ile yeni bir ticaret anlaşması imzaladıklarını duyurdu. Anlaşma, iki ülke arasındaki ticaretin hızlanmasını ve bürokratik engellerin ortadan kaldırılmasını hedefliyor. Trump, aynı zamanda Ukrayna ile yapılan nadir toprak elementleri anlaşmasını da onayladı.

Tarifelere rağmen Çin’in ihracatı arttı

Çin’in nisan ayında ihracatı yüzde 8,1 artarak 315,6 milyar dolara ulaştı. ABD’ye ihracat yüzde 21 düşerken ASEAN’a yüzde 20,8, AB’ye ise yüzde 8,2 yükseldi. Ticaret fazlası 96,1 milyar dolar olurken, iki ülke arasındaki ilk tarife müzakeresi bugün İsviçre’de yapılacak.

SPK’den kripto borsalarına ‘kanıt’ zorunluluğu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlık platformlarının yapması gereken rezerv kanıtı denetimi sürecinde uygulanacak ilke ve esasları açıkladı.

Boş şeylerle tıka basa dolu!

Hepimizin elinin altındaki dijital belleklerin belli bir kapasitesi var, o kapasitenin izin verdiği ölçüde veri depolayabiliyorlar. İnsan belleği de bundan farklı değil; bizim de belleklerimizin bir sınırı, bir dolma noktası var. Saklamaya değer şeyleri belleğimize kabul etmek, değmeyenleri geri çevirmek bu yüzden önemli. Aksi halde önemsiz şeyler önemlilere ayırmamız gereken yerleri dolduruyor ve belki de hayati bilgilerden, tecrübelerden, hatıralardan mahrum bırakıyor. Bir önceki günümüzün seyrini

Yılda 4 kez hasadı yapılan bitki! Ekenler paraya para demiyorlar

Samsun’un verimli toprakları üzerinde kurulu Bafra Ovası, tarım ve hayvancılık sektörüne umut vadeden yeni bir yem bitkisiyle tanışıyor: Maralfalfa. Bölgede ekimi yaygınlaşmaya başlayan bu yüksek verimli yem bitkisi, hem çiftçilerin gelirlerini …

Türkiye’den Suriye’ye doğal gaz ve elektrik desteği: Günlük 6 milyon metreküp gaz gönderilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’den Suriye’ye günlük 6 milyon metreküp hacminde doğal gaz gönderileceğini bildirdi. Bakan Bayraktar yaptığı açıklamada “Günlük 6 milyon metreküplük bu doğal gaz, Halep’teki doğal gaz santralinde elektrik üretmek üzere kullanılacak. Üç ay içerisinde akışa başlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir