Dünyanın en büyük merkez bankalarından ‘bekle-gör’ hamlesi: Faizi sabit tuttular

İsveç ve Norveç Merkez Bankaları Faiz Kararlarını Açıkladı

İsveç Ulusal Bankası ve Norveç Merkez Bankası, beklenen faiz kararlarını duyurdu. İsveç Ulusal Bankası faiz oranını yüzde 2,25’te sabit tutarken, Norveç Merkez Bankası faiz oranını yüzde 4,5 seviyesinde sabit tutma kararı aldı.

Stokholm’den gelen açıklamalarda, faiz indirimine yönelik eğilimler olduğu belirtilirken, Oslo’daki yetkililer ise indirimlerin yıl sonuna kadar başlayabileceğini ifade etti.

FED Benzeri ‘Bekle-Gör’ Politikası

İskandinav politikacıların faizde beklemeye ve acele etmemeye yönelik politikaları, ABD Merkez Bankası’nın (FED) politikalarına benzetiliyor. Politikacılar, ABD Başkanı Donald Trump’ın küresel ticaret savaşının etkilerini analiz ederken, faiz oranlarını sabit tutarak enflasyon riskine karşı bir önlem aldıkları belirtiliyor.

İsveç Ulusal Bankası yetkilileri, bugün yaptıkları açıklamada, “enflasyonun, tahmin edilenden daha düşük bir seviyede gerçekleşme olasılığının daha yüksek olduğunu” vurguladılar.

Norveç’teki yetkililer ise mevcut durum değerlendirmesinin, politika faizinin büyük ihtimalle 2025 yılında düşürülebileceği anlamına geldiğini yeniden belirttiler.

Bu açıklamalarının ardından, her iki İskandinav para birimi de büyük bir değişiklik göstermedi. İsveç kronu, euro karşısında yüzde 0,1’lik bir düşüşle 10,94 seviyesinde işlem görürken, Norveç kronu da euro karşısında yüzde 0,2’lik bir düşüşle 11,72 seviyesinden işlem gördü.

Related Posts

Tarifelere rağmen Çin’in ihracatı arttı

Çin’in nisan ayında ihracatı yüzde 8,1 artarak 315,6 milyar dolara ulaştı. ABD’ye ihracat yüzde 21 düşerken ASEAN’a yüzde 20,8, AB’ye ise yüzde 8,2 yükseldi. Ticaret fazlası 96,1 milyar dolar olurken, iki ülke arasındaki ilk tarife müzakeresi bugün İsviçre’de yapılacak.

SPK’den kripto borsalarına ‘kanıt’ zorunluluğu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlık platformlarının yapması gereken rezerv kanıtı denetimi sürecinde uygulanacak ilke ve esasları açıkladı.

Boş şeylerle tıka basa dolu!

Hepimizin elinin altındaki dijital belleklerin belli bir kapasitesi var, o kapasitenin izin verdiği ölçüde veri depolayabiliyorlar. İnsan belleği de bundan farklı değil; bizim de belleklerimizin bir sınırı, bir dolma noktası var. Saklamaya değer şeyleri belleğimize kabul etmek, değmeyenleri geri çevirmek bu yüzden önemli. Aksi halde önemsiz şeyler önemlilere ayırmamız gereken yerleri dolduruyor ve belki de hayati bilgilerden, tecrübelerden, hatıralardan mahrum bırakıyor. Bir önceki günümüzün seyrini

Yılda 4 kez hasadı yapılan bitki! Ekenler paraya para demiyorlar

Samsun’un verimli toprakları üzerinde kurulu Bafra Ovası, tarım ve hayvancılık sektörüne umut vadeden yeni bir yem bitkisiyle tanışıyor: Maralfalfa. Bölgede ekimi yaygınlaşmaya başlayan bu yüksek verimli yem bitkisi, hem çiftçilerin gelirlerini …

Türkiye’den Suriye’ye doğal gaz ve elektrik desteği: Günlük 6 milyon metreküp gaz gönderilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’den Suriye’ye günlük 6 milyon metreküp hacminde doğal gaz gönderileceğini bildirdi. Bakan Bayraktar yaptığı açıklamada “Günlük 6 milyon metreküplük bu doğal gaz, Halep’teki doğal gaz santralinde elektrik üretmek üzere kullanılacak. Üç ay içerisinde akışa başlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Google üç yeni nükleer santrale yatırım yapıyor

Nükleer enerji teknoloji devleri için tercih edilen bir seçenek haline geliyor Santrallerin inşasına ilişkin özel teknolojiler, termin tarihleri ​​ve yerler henüz bilinmiyor. Ancak yeni nükleer santrallerin beyan edilen kapasitesi, geleneksel nükleer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir