Diyarbakır’da stent skandalı: Doktorlar ifadeye çağrıldı, yazışmalar araştırılıyor

Gazi Yaşargil Hastanesi’nde Stent Skandalı: Soruşturma Başlatıldı

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı stentlerin operasyon sırasında damarı yırtarak ölüme sebep olduğu iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturmada doktorların ifadelerine başvuruldu. Ayrıca, skandalı ortaya çıkaran iç yazışmaların sızdırılma durumu da inceleniyor.

Diyarbakır’daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kullanılan belirli bir stent markasının bazı hastaların ölümüne neden olduğu iddiaları üzerine, hastanenin Kardiyoloji Servisi’nde çalışan doktorların ifadelerine başvuruldu.

Yaşanan olaylarda, stentlerin operasyon sırasında damarda sıyrılarak damar yırtılmasına yol açtığı ve bu nedenle bazı hastaların hayatını kaybettiği tespit edildi. Bunun üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Doktorların Mesajlarına Yansıyan Gerçekler

Soruşturma kapsamında doktorların ifade verdiği ve kullanılan stentlerle ilgili detaylı bilgi alındığı bilgisi edinildi. Ayrıca, doktorlar arasında yapılan ve skandalı gün yüzüne çıkaran yazışmaların kim tarafından sızdırıldığı da araştırılıyor.

Yazışmaların İçeriği İnceleme Altında

Doktorların birbirleri arasında yaptığı yazışmalarda şu ifadelere yer verildi:

“Stent sıyrıldı, damardan ayrıldı ve hastamız hayatını kaybetti.”

“Bu stentin kötü sonuçlar doğurmasına rağmen neden hala kullanmaya devam ediyoruz?”

“Cuma günü benim hastamda sıyrılma oldu, aynı gün başka bir hastanın vakasında da benzer bir durum yaşandı.”


Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Yapay zeka destekli yöntemle kolorektal kanserin erken tanısı sağlanabilecek

Yeditepe Üniversitesi öğretim üyelerinin de yer aldığı uluslararası araştırma ekibi, bağırsak florasında bulunan bakterilerin analiz edilmesiyle kolorektal kanserin erken teşhis edilebileceğini ortaya koydu.

Azı yararlı, çoğu zararlı! Bu saatler arasında güneşe çıkmayın

Yaz aylarında açık havada daha çok vakit geçiriyor, deniz ve havuza girmeye bayılıyoruz. Ama yazın bu keyiflerin tatsız sonuçlarıyla karşılaşmamak için risklerine karşı önlem almak da gerekiyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Didem Kazan, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için alınabilecek önlemleri şöyle sıraladı.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Havalar ısındı, keneler baş gösterdi!

Prof. Dr. Tuğrul Erbaydar, KKKA’ya karşı aşı bulunmadığını belirterek kene tutunmalarında hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Türk Doktor New York’ta Hayat Kurtardı

Türk Doktor New York’ta başarıyla gündem oldu. Türkiye’den her gençen gün daha fazla doktor, hemşire ve sağlık profesyonelleri yurt dışına göçüyor!