Aidat ve kiraların belirlenmesi için veri tabanı oluşturulacak

Ankara Üniversitesi, TESKON ve Apsiyon Bilişim’den Kira ve Aidat Veri Tabanı İçin Önemli İş Birliği

Ankara Üniversitesi, Tesis Yöneticileri Konfederasyonu (TESKON) ve Apsiyon Bilişim, Türkiye’deki konutlarda uygulanan kira ve aidatlara ilişkin veri tabanı oluşturmak amacıyla bir protokol imzaladı.

Protokol imza törenine Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, TESKON Genel Başkanı Yahya Sağır ve Apsiyon Bilişim CEO’su Kudret Türk katıldılar.

Rektör Ünüvar, veri yönetiminde verimliliği artırmayı hedeflediklerini belirterek, kira ve aidatlarla ilgili kamuoyundaki tartışmalara dikkat çekti. Endeksleme yapmanın önemine vurgu yaparak, doğru verilerle toplumun daha sağlıklı kararlar almasını destekleyeceklerini ifade etti.

Apsiyon Bilişim CEO’su Türk, aidat ve kira endeksleme sistemi oluşturmanın öneminden bahsederek, veri tabanıyla yapılan doğru analizlerin herkesin erişimine açık istatistikler olarak sunulacağını söyledi.

TESKON Genel Başkanı Sağır da oluşturulacak veri tabanıyla vatandaşları yanlış bilgilendirmenin önüne geçmeyi planladıklarını belirtti.

Protokol imzalamalarının ardından “Araştırma, Geliştirme, Uygulama, Danışmanlık Hizmetleri ve Eğitim İşbirliği Protokolü”ne imza atıldı. (AA)

Related Posts

Galaxy’den iPhone’a göz kırpan güncelleme

Samsung, Android 16’yı kullanıcılarına One UI 8 güncellemesiyle sunmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme, özellikle yeni Gelişmiş Koruma Modu sayesinde iPhone’un güvenlik sistemlerine benzer özellikleri Android’e taşıyor. Android Authority’e göre, bu mod …

Samsung’un yeni katlanabilir modellerina ait görüntüler sızdırıldı

9 Temmuz’daki Unpacked etkinliğine hazırlanan firmanın yeni telefonuna ait görüntüler duyurusundan yaklaşık iki hafta önce ortaya çıktı.

Action’dan telefon şarjına güneş enerjili çözüm

Perakende zinciri Action, akıllı telefon kullanıcılarının pil bitme endişesini ortadan kaldıracak yenilikçi bir ürünü raflarına taşıdı. Artık kamp yaparken, doğa yürüyüşlerinde veya elektrik erişiminin kısıtlı olduğu herhangi bir yerde, güneş …

Dünyanın en küçük kemanı üretildi… Saç telinden daha ince

İngiltere’deki Loughborough Üniversitesi’nden fizikçiler, mikroskopla bile zor seçilen dünyanın en küçük kemanını ürettiler. Sadece bir toz zerresi büyüklüğündeki bu mikro keman, çıplak gözle görülmüyor ve sadece mikroskop altında incelenebiliyor.

Vücudunuzun yeni kalkanı! Kendini iyileştiren teknoloji

Bilim dünyası, sağlık izleme teknolojilerinde devrim niteliğinde bir yeniliğe imza attı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri gerçek zamanlı olarak izleyebilen ve hasar gördüğünde kendi kendini onarabilen bir elektronik deri (e-deri) geliştirildi. Bu …

Nobel ödüllü Google Deepmind CEO’su Demis Hassabis’ten kritik yapay genel zeka öngörüsü: ‘5-10 yıl içinde yüzde 50 ihtimal’

“The Big Interview” için konuşan Hassabis, insanlığın kaderini değiştirebilecek bu teknolojiye ulaşma yolunda önemli bir eşikte olunduğunu ve önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde YGZ’ye ulaşma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu belirtti. Yapay zekanın türümüz …