Bilim dünyası yanıtladı: Depremler, uçak kazalarını tetikliyor mu?

Japonya’daki Depremler ve Uçak Kazaları Arasında Bir Bağlantı Var mı?

Bilim insanları, son zamanlarda Japonya’da meydana gelen depremler ve uçak kazaları arasında potansiyel bir ilişki olup olmadığını inceledi ve yapılan araştırmalar sonucunda, bu iki olayın birbirinden bağımsız olduğu konusunda hemfikir oldu.

2024 yılının ilk günlerinde Japonya, büyük bir felaketle sarsıldı. 1 Ocak’ta Suzu şehrine yakın bir noktada meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem, tsunamiye neden olarak büyük bir yıkıma ve 241 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Ertesi gün ise Tokyo’daki Haneda Havalimanı’nda Japan Havayolları’na ait bir uçak, pistte başka bir uçağa çarpıp beş kişinin ölümüyle sonuçlanan bir kaza geçirdi.

Milliyet’in haberine göre, ardından depremler ve uçak kazaları arasında olası bir bağlantı tartışmaları başladı. Bazı teoriler, depremlerin ardından meydana gelen manyetik dalgalanmaların uçak kazalarını tetikleyebileceğini iddia etti. Ancak, bu iddialar bilim dünyasında geniş çapta tartışıldı ve uzmanlar, bu iki olay arasında doğrudan bir ilişki olmadığını belirtti.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Şerif Barış, Japonya’daki depremlerle uçak kazaları arasında bir bağlantı olup olmadığı konusunda verdiği bilimsel görüşte, her iki olayın da birbirinden bağımsız olduğunu ve elektromanyetik dalgaların uçak kazalarını tetiklediğine dair herhangi bir kanıt olmadığını belirtti. Barış, depremlerin doğal süreçler olduğunu ve uçak sistemlerini etkileyecek elektromanyetik dalgaların oluşmadığını vurguladı. Ayrıca, depremlerle uçak kazalarını ilişkilendiren teorilerin, genellikle depremlerin doğasını anlamayan kişiler tarafından ortaya atıldığını ve yanıltıcı olduğunu ifade etti.

Prof. Barış, aslında depremlerin ve uçak kazalarının farklı dinamiklere sahip olaylar olduğunu ve bu iki olay arasında doğrudan bir nedensel ilişki kurmanın bilimsel olarak doğru olmadığını belirtti. Doğal afetlerin ve teknik arızaların karıştırılmasının, özellikle depremlerin doğasını bilmeyenler tarafından yapılan bir hata olduğunu vurguladı.

 

Kuantum bilgisayarlar tüm şifreleri kırabilir mi? – Prof. Zafer Gedik anlatıyor

Related Posts

Hindistan ve Pakistan’ın yüzde kaçı Müslüman?

Hindistan ile Pakistan arasındaki savaş sonrası Hindistan ve Pakistan halkının Müslüman olup olmadığı, dini inançlarının ne olduğu gündeme geldi.

Küçük ortaktan yargı eleştirisi: ‘Milletimizin adalete güvenini zedeliyor’

Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik yumruklu saldırıyı değerlendirdi.

Hatay’da TOKİ projesi için ağaçlar kesildi!

Hatay’ın Serinyol ilçesinde TOKİ köy evleri projesi için Yıldırım mesire alanında ağaç kesimine bölge halkı tepki gösterdi.

İtalya’da yürekleri ağza getiren anlar… 3 uçak havada çarpıştı

İtalya Hava Kuvvetleri’ne bağlı Frecce Tricolori adlı akrobasi ekibine ait 3 uçak, gösteri uçuşu sırasında hava çarpıştı.

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası toplumun İsrail’in pervasız saldırganlığına sessiz kalmaması küresel barışın gereğidir

İsrail’in Suriye, Lübnan ve Yemen’e yönelik saldırıları hakkında Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulundu.

Güney Afrika mali nedenlerle Bulgaristan’daki Büyükelçiliğini kapatıyor

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin, Bulgar makamlarıyla istişare edilerek alınan kararda mali sebeplerle Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki Büyükelçiliğini kapatacağı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir