DİSK-AR’dan enflasyon raporu: “TÜİK’in şaibeli enflasyon verilerine göre bile yüksek seyrediyor!”

Enflasyon Türkiye’de Yüksek Seyrediyor: DİSK-AR Raporu

T24 Haber Merkezi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi, TÜİK’in nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin şaibeli bulgular paylaştı. Rapora göre, enflasyon hala yüksek seviyelerde seyrediyor.

DİSK-AR, TÜİK’in nisan ayı enflasyon verilerine dair raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapor, enflasyondaki artış hızında baz etkisiyle birlikte bir yavaşlama olduğunu ancak fiyatların hala artmaya devam ettiğini vurguluyor. Özellikle dar gelirli kesimlerin bu durumdan olumsuz şekilde etkilendiği belirtiliyor.

Raporda gıda fiyatlarının genel ortalamadan daha hızlı arttığı ve düşük gelir grubundaki insanları daha fazla etkilediği ifade ediliyor. Ayrıca, TÜİK’in halkın hissettiği enflasyonu dikkate alarak verilerini yeniden değerlendirmesi gerektiği vurgulanıyor.

“Hissedilen Enflasyon Resmi Verilerden Yüksek”

Raporda, TÜİK’in madde sepeti fiyatlarını Haziran 2022’den bu yana açıklamadığı ve bu durumun resmi verilere olan güveni sorgulattığı belirtiliyor. “TÜİK’in şaibeli enflasyon verilerine göre bile Türkiye’de enflasyon yüksek seyretmeye devam ediyor” deniliyor.

Raporda, 2023 yılında hissedilen enflasyonun açıklanan resmi enflasyonun iki katı olduğu belirtilirken, TÜİK’in tüketici eğilim anketi sonuçlarını kamuoyuyla paylaşması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, yıllık enflasyon ile 12 aylık ortalamalara göre hesaplanan enflasyon oranı arasındaki farkın giderek açıldığına dikkat çekiliyor.

Raporda, Temmuz 2024’e kadar ortalamalara göre enflasyon oranının yıllık enflasyonun üzerinde seyrettiği ancak Nisan 2025 itibarıyla yıllık enflasyonun gerisine düştüğü belirtiliyor. “Enflasyonla mücadele sadece rakamlarla değil, gelir adaletsizliğiyle, fiyat artışlarından en çok etkilenen kesimlerin korunmasıyla mümkündür” deniliyor.

Related Posts

Rekabet Kurumu Başkanı Küle’den ‘Spotify’ açıklaması!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Spotify hakkında başlattıkları incelemenin, kültürel üretimin adil koşullarda sürdürülebilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Amacımız, müzik sektöründe adil rekabetin sağlanması, içerik üreticilerinin eşit koşullarda faaliyet gösterebilmesi ve kültürel çeşitliliğin dijital ortamda korunması” ifadesini kullandı.

Emeklinin beklentisi boşa çıktı: Hükümet maaşları 3 kuruş yuvarlayamadı!

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verileri sonrası emekli maaşlarında beklenen artış yapılmadı. En düşük emekli aylığı sadece sembolik bir zamla sabit kaldı. Kamuoyunda yükselen beklentiler karşılanmadı.

Emekli maaşı 149 bin lira oldu: Emekliyken çalışan da 379 bin lira alacak

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla emekli ve memurların zamlı maaşları belli oldu. Milyonlarca vatandaş refah payı ve seyyanen zam ile alım gücünde iyileşme beklerken zamlar açıklanan oranlarda kaldı. Yapılacak artıştan milletvekili ve emekli …

Muhteşem üçlüye okkalı zam geldi. Hükümet gece yarısını bekleyemedi. Fiyatları gören şoke olacak

Brent petrolün varil fiyatının yükselmesini gerekçe göstererek akaryakıta seri zamlar yapan hükümet TÜİK’in bugün saat 10.00’da açıkladığı enflasyon oranlarıyla bağlantılı olarak akaryakıta ÖTV zammı yaptı. Brent petrolün varil fiyatı ise …

AKP’li isim açıkladı: En düşük emekli maaşı resmen belli oldu!

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verileri sonrası emekli maaşlarında düzenleme yapıldı. Yapılan zamla birlikte en düşük maaş yeniden belirlendi. AKP’nin açıklamasıyla detaylar netlik kazandı.

ASELSAN telsizleri çağ atladı

Kıbrıs Barış Harekatının ardından Türkiye’ye yönelik ambargolara yanıt olarak 1975 yılında yerli telsiz üretimi için kurulan ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) haberleşme güvenliğinin sağlanmasında kritik önem taşıyan sistemleri geliştirmeyi sürdürüyor.