Obezite Tedavisine Güncel Yaklaşımlar Konulu Toplantı Düzenlendi

Adana Eczacı Odası, “Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavisi” Konulu Toplantı Düzenledi

Adana Eczacı Odası tarafından üyelerinin katılımıyla “Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavisine Güncel Yaklaşımlar” konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

Başkent Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Okan Sefa Bakıner, odanın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, obezitenin genetik, endokrin hastalıklar, ilaçlar ve çevresel faktörlerden kaynaklandığını belirtti.

Obeziteden kurtulmanın anahtarının beslenme alışkanlıklarını değiştirmek olduğunu vurgulayan Bakıner, “Beslenme alışkanlıkları düzenlenebilir ve egzersiz yapılabilir. Diyetisyene başvuranların uygulayacağı diyetin sürdürülebilir olması önemlidir. 30 kilo verip tekrar almak yerine 5 kilo verip korumak daha sağlıklıdır.” şeklinde konuştu.

Bakıner, eczacılardan, obezite tedavisinde ilaçların kullanımı konusundaki deneyimlerini hastalarıyla paylaşmalarını ve her bireyi haftada en az 150 dakika yürümeye teşvik etmelerini istedi.

Toplantıya, Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Unul ve eczacılar katılım sağladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Didem Akın Akçay – Sağlık

Related Posts

Yapay zeka destekli yöntemle kolorektal kanserin erken tanısı sağlanabilecek

Yeditepe Üniversitesi öğretim üyelerinin de yer aldığı uluslararası araştırma ekibi, bağırsak florasında bulunan bakterilerin analiz edilmesiyle kolorektal kanserin erken teşhis edilebileceğini ortaya koydu.

Azı yararlı, çoğu zararlı! Bu saatler arasında güneşe çıkmayın

Yaz aylarında açık havada daha çok vakit geçiriyor, deniz ve havuza girmeye bayılıyoruz. Ama yazın bu keyiflerin tatsız sonuçlarıyla karşılaşmamak için risklerine karşı önlem almak da gerekiyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Didem Kazan, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için alınabilecek önlemleri şöyle sıraladı.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Havalar ısındı, keneler baş gösterdi!

Prof. Dr. Tuğrul Erbaydar, KKKA’ya karşı aşı bulunmadığını belirterek kene tutunmalarında hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Türk Doktor New York’ta Hayat Kurtardı

Türk Doktor New York’ta başarıyla gündem oldu. Türkiye’den her gençen gün daha fazla doktor, hemşire ve sağlık profesyonelleri yurt dışına göçüyor!

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.